Μεσογειακή Πυραμίδα & Διατροφική Κανάτα, πώς συνδυάζονται; - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Μεσογειακή Πυραμίδα & Διατροφική Κανάτα, πώς συνδυάζονται;

Εάν θέλετε να κάνετε από σήμερα κιόλας ένα βήμα προς μία ισορροπημένη διατροφή, θα σας πρότεινα να συνεχίσετε το διάβασμα, καθώς στο άρθρο αυτό θα γνωρίσετε ένα συστατικό που βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας της διατροφής και χρειάζεται καθημερινά το σώμα μας… το νερό. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το βάλετε στην καθημερινότητά σας; Μα φυσικά η Διατροφική Κανάτα!

‘’Πόσο νερό χρειάζομαι;’’

Οι ανάγκες του καθενός είναι σίγουρα εξατομικευμένες, ωστόσο έχετε κατά νου ότι οι γυναίκες είναι καλό να πίνουν γύρω στα 2L υγρών ενώ οι άντρες περίπου 2,5L υγρών ημερησίως. Η Διατροφική Κανάτα δημιουργήθηκε το 2006, από ερευνητές στην Αμερική, οι οποίοι θέλησαν να μεταφράσουν τις καθημερινές αυτές συστάσεις σε ροφήματα που όλοι λίγο πολύ καταναλώνουμε.

Γνωρίζοντας τη Διατροφική Κανάτα

  1. Ξεκινώντας από τη βάση της λοιπόν, θα λέγαμε ότι είναι καλό το 50% τουλάχιστον της καθημερινής κατανάλωσης υγρών να προέρχονται από το νερό. Πρόκειται για το ιδανικό ρόφημα που θα σας ξεδιψάσει και θα αποκαταστήσει τα υγρά που χάνονται από το σώμα σας μέσω της αναπνοής, του μεταβολισμού και του ιδρώτα.

Tip: Φροντίστε να βάλετε από το πρωί στην τσάντα σας ένα μπουκαλάκι νερό και να το αφήσετε σε ένα σημείο που θα το βλέπετε!

  1. Προχωρώντας στα επόμενα ροφήματα, γύρω στο 1/3 των καθημερινών σας υγρών θα μπορούσαν να προέρχονται από ροφήματα, όπως ο καφές, αφεψήματα βοτάνων, το τσάι, χωρίς όμως προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος.
  1. Περίπου 20%, θα μπορούσε να είναι γάλα χαμηλό σε λιπαρά. Δηλαδή εάν είστε άντρας και καταναλώνετε 2,5L υγρών (12-13 ποτήρια) καθημερινά αυτό μεταφράζεται σε 2 ποτήρια γάλακτος.
  1. Τι γίνεται με το αλκοόλ; Περιορίστε το αλκοόλ, αλλά και ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, σε πιο σπάνια κατανάλωση μέσα στην εβδομάδα σας.

Tip: Ακόμη και στη βραδινή σας έξοδο που θα διαλέξετε ένα ποτό, να έχετε πάντα μπροστά σας λίγο νερό, ώστε να πίνετε το νερό για να ξεδιψάτε και το ποτό σας για απόλαυση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στο instagram
Something is wrong.
Instagram token error.