Προετοιμάσου διατροφικά για το Μαραθώνιο. - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Προετοιμάσου διατροφικά για το Μαραθώνιο.

Θα ξεκινούσατε ποτέ ένα ταξίδι αρκετών ωρών και χιλιομέτρων χωρίς τα απαραίτητα καύσιμα; Χωρίς αμφιβολία η απάντηση είναι ‘’όχι’’. Προετοιμαστείτε λοιπόν κατάλληλα και ακολουθήστε τα παρακάτω tips ώστε να είστε έτοιμοι για τον επόμενό σας μαραθώνιο.

1. Πιείτε πριν διψάσετε

Αναμφισβήτητα, η κατάλληλη ενυδάτωση είναι κρίσιμης σημασίας για τη βέλτιστη αθλητική απόδοση. Είναι γεγονός πως ακόμη και μία ήπια αφυδάτωση μπορεί να μειώσει την απόδοση σας! Επίσης, τα αποτελέσματα μελετών αποδεικνύουν πως μεγάλο ποσοστό αθλητών φτάνουν στη γραμμή εκκίνησης όντας ήδη αφυδατωμένοι! Για να αποφύγετε την αφυδάτωση φροντίστε να καταναλώσετε άφθονα υγρά πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου.

2. Δώστε έμφαση στους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό σας καύσιμο κατά το μαραθώνιο. Ως εκ τούτου η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων τις προηγούμενες μέρες είναι επιτακτική για τη βέλτιστη απόδοση. Φροντίστε να καταναλώσετε αρκετές ποσότητες υδατανθρακούχων τροφίμων όπως δημητριακά, χυμοί, φρούτα, ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά τις μέρες που προηγούνται του αγώνα ώστε να φτάσετε στη γραμμή εκκίνησης με γεμάτες μπαταρίες.

3. Μην ξεχάσετε το προ-αγωνιστικό snack

Ακόμη κι αν έχετε καταναλώσει αρκετούς υδατάνθρακες τις προηγούμενες μέρες σίγουρα ένα υδατανθρακούχο snack, συνδυαστικά με το νερό σας, μία ώρα περίπου πριν τον αγώνα θα αυξήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και θα σας εφοδιάσει με ενέργεια για την εκκίνηση του αγώνα. Τρόφιμα όπως η μπανάνα και τα gel υδατανθράκων αποτελούν μια καλή επιλογή.

Tip: Να θυμάστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να συνδυάζετε κατανάλωση υδατανθράκων, νερού και ηλεκτρολυτών για να λαμβάνει το σώμα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

4. Αποφύγετε τις δοκιμές τη μέρα του αγώνα

Καταναλώστε τρόφιμα και ποτά τα οποία έχετε συνηθίσει να καταναλώνετε στην προπόνηση. Η κατανάλωση νέων τροφίμων και ροφημάτων μπορεί να διαταράξει το γαστρεντερικό και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας.

 

Καλή επιτυχία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στο instagram
Something is wrong.
Instagram token error.