Φρόντισε τον εαυτό σου και βρες την προσωπική σου αξία διεκδικώντας όσα αξίζεις. - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Φρόντισε τον εαυτό σου και βρες την προσωπική σου αξία διεκδικώντας όσα αξίζεις.

Διαβάζω πολύ συχνά για την έλλειψη αυτοπεποίθησης, ακούω συμβουλές από ειδικούς του χώρου και συχνά δέχομαι κι εγώ ως coach την ερώτηση: ‘’Τι να κάνω; Δεν έχω αυτοπεποίθηση, πώς θα αποκτήσω;’’ κι εκεί βρίσκω μια μοναδική ευκαιρία να θυμίσω ότι αυτό που χρειάζεται να (ανα)γνωρίζει κανείς πριν από όλα είναι η προσωπική του αξία.

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι όλα όσα έχετε όπως τα υπάρχοντά σας, η καριέρα σας, τα χρήματα, οι σχέσεις, οι φιλίες, τα επιτεύγματά σας και οτιδήποτε άλλο φυσικό και απτό, κυριολεκτικά εξαφανίζονται. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Τι θα συνέβαινε εάν έχανα ξαφνικά ό,τι έχω;

Κι αν το μόνο που έμενε ήταν μόνο εγώ, ο εαυτός μου;

Πώς θα ένιωθα;

Τι θα είχα πραγματικά ότι θα ήταν χρήσιμη;

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ποτέ πριν δεν μπήκατε στη διαδικασία να αναρωτηθείτε όμως πάρτε την ευκαιρία τώρα να κάνετε την άσκηση αυτή, θα σας δείξει πολλά για το επίπεδο της προσωπικής σας αξίας, η οποία εκτός των άλλων είναι καθοριστική για τη διεκδίκηση όσων επιθυμείτε και αξίζετε. Όσο υψηλότερο το επίπεδο, τόσο περισσότερα αυτά που θεωρείτε ότι σας αξίζουν, τόσο μεγαλύτεροι οι στόχοι, τόσο ευκολότερο το ρίσκο, τόσο πιο ευέλικτος ο τρόπος να ξεπεράσετε δυσκολίες και εμπόδια τόσο πιο πιθανό να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Εάν αναρωτιέστε για το πώς να διαχωρίσετε την έννοια της προσωπικής αξίας από την αυτοπεποίθηση σκεφτείτε ότι η προσωπική σας αξία πηγάζει από μέσα σας, ορίζεται από εσάς και καθορίζεται από το βαθμό αυτογνωσίας, αποδοχής και αγάπης για τον εαυτό σας. Η αυτοπεποίθηση από την άλλη διαμορφώνεται μέσα από εξωγενής παράγοντες και μεταβάλλεται όταν αλλάζουν οι συνθήκες σας ή οι απόψεις των άλλων για εσάς, με άλλα λόγια πλάθεται ανάλογα με τη δική σας γνώμη για το πώς σκέπτονται οι άλλοι για εσάς, βάσει των αποτελεσμάτων των σκέψεων και ενεργειών σας.

Για να αναγνωρίσετε λοιπόν το επίπεδο της προσωπικής αξίας αξίζει να παρατηρήσετε:

  • Έχετε την αίσθηση της ευτυχίας, της υγείας, του πλούτου, της επιτυχίας και της αγάπης ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, τις απογοητεύσεις που βιώνετε ή τις απόψεις των ανθρώπων για εσάς;
  • Αποδέχεστε τον εαυτό σας ολόψυχα ανά πάσα στιγμή παρά τις ατέλειες, τις αδυναμίες και τους περιορισμούς σας;
  • Αναγνωρίζετε την πραγματική αξία του ποιος είστε – εδώ, τώρα, αυτή τη στιγμή;
  • Επιτρέπετε στα αποτελέσματα να καθορίζουν κάθε φορά την εμπιστοσύνη, την πίστη ή την αποφασιστικότητά σας;

Το αποτέλεσμα θα σας δείξει πόσο σταθεροί είστε στην άποψή σας για εσάς ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας αλλά και πόσο διατεθειμένοι είστε να την ενισχύσετε προκειμένου να διεκδικήσετε όσα αξίζετε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στο instagram
Something is wrong.
Instagram token error.