Comfort food: Κολοκυθόσουπα με μέντα και γάλα καρύδας. - Avra

Comfort food: Κολοκυθόσουπα με μέντα και γάλα καρύδας.

Μία πρωτότυπη χειμερινή συνταγή γεμάτη γεύση και όχι θερμίδες!

 

Υλικά

1 κιλό (καθαρό βάρος) κολοκύθα, σε κύβους 3 εκ.

450 ml γάλα καρύδας

750 ml ζωμός κότας ή νερό

1 κουτ σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμένο

3 κουτ. σούπας μέντα, ψιλοκομμένος

Λάδι

1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

30 ml χυμός λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το τζίντζερ, τη σόγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον ζωμό (ή το νερό), ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι και την μέντα και σερβίρουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στο instagram
Something is wrong.
Instagram token error.